Oproštajni uvodnik 2021.

Pozdrav, dragi čitatelji!

Svima nam je već poznato da je Rijeka proglašena Europskom prijestolnicom kulture 2020. godine. Sadašnji i bivši učenici Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka prošle su godine odlučili pokrenuti digitalni školski list MOHOkultura 2020. posvećen upravo čarima našega grada i novinama koje su u njemu nastajale tijekom prethodnih 365 i više dana. U projektu su također sudjelovali i profesori – pokojom fotografijom, kako bi podržali naš interes za kulturu.


Leonila Marač

Svi smo pomno pratili održane manifestacije, obilazili razne riječke lokalitete, fotografirali zanimljive prizore te razgovarali s Riječanima. Marljivo smo prikupljali materijale koje smo uz dodatak svoje kreativnosti oblikovali u brojne članke i galerije fotografija. Sve to možete pronaći u ovom digitalnom listu te još bolje upoznati naš grad koji teče. (Istražujući, saznali smo i da je navedenu perifrazu prvi upotrijebio riječki pjesnik Igor Večerina. Kao i mnoge druge stvari koje nismo znali – Rijeku smo zasigurno počeli gledati drugim očima, što je vjerojatno i jedan od ciljeva projekta.)


Elena Matić

Kako svemu lijepom dođe kraj, tako se i uređivanje digitalnoga školskog lista MOHOkultura 2020. polako završava. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ostvarenju ovoga projekta te se nadamo da će nas ova stranica još dugo, dugo podsjećati na dane kada je šarenilo novih ideja, nastalih povodom proglašenja Rijeke Europskom prijestolnicom kulture, bojilo grad.


Iva Radojčić

Leonila Marač


Dobro nam došli i narednih godina (pratite kako se grad mijenja)!


Iva Radojčić

Maritea Arelić (glavna urednica)