Uvodnik

Eva Šustar, Željeznički kolodvor

Bok svima!

Jako je fora što je upravo naša Rijeka postala Europska prijestolnica kulture, zar ne? Hodate Korzom i svuda oko sebe vidite neke nove projekte, nove ideje, kao da grad diše potpuno novim plućima. Potaknuti tim inovacijama i mi gamovci odlučili smo se okušati u nečemu potpuno novom, što dosad još nikad nismo učinili, a to je uređivanje ove web-stranice na kojoj se nalazite – MOHOkultura 2020. 

Naš je stari digitalni list (jer nemamo nikada novaca za tiskani) poznat pod imenom MOHO, a ove smo mu godine nadodali riječ KULTURA i netrebaponavljatikoju godinu.


Lucija Kamber, Korzo

Ovaj je školski digitalni list poseban jer smo uključili jako mnogo sadašnjih i bivših učenika. Nikad nas nije bilo više! Što je i logično s obzirom na okolnosti! Sadašnji i bivši gamovci slali su nam svoje radove o Rijeci i njezinoj kulturi. Prikupljali smo ih jako dugo, a zanimljivo je i to da još uvijek pristižu. Ipak je ova godina za nas Riječane posebna, zar ne?!

Čitateljima nudimo, nadamo se, zanimljive članke, prikaze filmova, prekrasne fotografije i kratke priče u riječkim bojama, upoznavanje poznatih sugrađana te tekstove o susjedstvima.

Pretražujući naše rubrike koje se nalaze s desne strane, vjerujemo da ćete bolje shvatiti, ako već niste, zašto Rijeka nosi zasluženi naslov Europske prijestolnice kulture. 

A sada, da ne duljimo s uvodom – bacimo se na čitanje!

Lucija Kamber

Komentari